Al onze kaarten zijn reproducties van de hoogst mogelijke kwaliteit
€0 verzendkosten > €100, anders €10
Oldenzaal + kasteel Lage 1651 Janssonius

Oldenzaal + kasteel Lage 1651 Janssonius

Uitgegeven door Janssonius in 1651 Oldenzaal

Beschrijving

Kaart van de belegering van Oldenzaal door Frederik Hendrik  en het opblazen van het kasteel te Lage (D.) in 1626  De voorstelling van Oldenzaal is niet correct. Op de kaart staan vijf bastions getekend maar Oldenzaal had een ommuring met zes bastions. Ook de binnenstad is fantasie. Het stratenpatroon en het aantal stadspoorten klopt niet.

 Johannes Janssonius  (Jansson)1588 (Arnhem)-1664 (Amsterdam)

Trouwde in 1612 met Elisabeth Hondius, dochter van Jodocus Hondius. Hij zette na diens dood de uitgeverij van zijn schoonvader voort samen met zijn zoon Henricus. Deze werd uitgebouwd tot een van de grootste van die tijd met vestigingen in Berlijn, Frankfurt, Geneve, Lyon en Stockholm. Hij publiceerde in 1616 zijn eerste kaarten van Frankrijk en Italie. Vanaf dat moment wist hij bijna de productie en kwaliteit van de kaarten van zijn rivaal Blaeu te evenaren.

Had van 1630 tot 1638 een partnerschap met zijn zwager Henricus Hondius. Na diens dood in 1638  nam Janssonius ook de uitgeverij van Hondius over. De eerste editie van Jansson’s English County Maps werd uitgegeven in 1646. 

Formaat

beeldmaat 35 x 27 cm lijstmaat plm 47 x 40 cm
Lijst & dubbel passe-partout

Lijst & dubbel passe-partout

De kaarten worden standaard ingelijst en krijgen een dubbel passe-partout. Verder heeft u de keuze uit twee lijsten. Mahonie of wortelnoot.
Inscriptie

Inscriptie

Voor €15,00 extra kan een peroonlijke tekst in het passepartout worden uitgesneden.

Deze tekst kunt u tijdens het afrekenproces invullen.

Bestelcode

NLS 0082 Oldenzaal + kasteel Lage
Copyright © 2023 Oudelandkaarten.nl. Alle rechten voorbehouden.