+1300 prachtige oude
landkaarten en stadsplattegronden

+1300 prachtige oude landkaarten en stadsplattegronden

Met kaarten uit Nederland, Europa en de rest van de wereld.
Zoek, vind & bestel eenvoudig online.
Al onze kaarten zijn reproducties van de hoogst mogelijke kwaliteit

Marcel Kistemaker is lijstenmaker en verzamelaar van oude landkaarten. Hij reproduceert de kaarten één-op-één en lijst ze in. Alles in eigen beheer.

De kaarten worden stuk voor stuk geprint op Hahnemühle 188 grams aquarelpapier met een 9-kleurenprinter met ultrachrome inkten die onder normale omstandigheden meer dan 80 jaar lichtecht zijn. Het is op dit moment de hoogst haalbare reproductie kwaliteit.

De kaarten worden in lijst geleverd, ambachtelijk ingelijst met dubbel passepartout in een wortelnoten of mahoniehouten lijst. Tegen meerprijs van € 12,50 kan in het passepartout een uitsnede met een persoonlijke tekst worden aangebracht. (Zie nevenstaande foto).

Alle kaarten zijn reproducties van originele 16e, 17e of 18e eeuwse landkaarten en stadsplattegronden, op ware grootte afgedrukt. Bij elke kaart wordt een certificaat geleverd met de gegevens van de kaart, het jaartal en de naam en geschiedenis van de maker, voor zover bekend.

Verschillende lijsten:

U kunt kiezen uit een mahoniehouten of hoogglans gepolijste wortelnoten lijst. Dit zijn lijsten die al meer dan 100 jaar in de collectie zijn en die dus niet uit de toon vallen bij de antieke uitstraling van de kaarten. De lijsten zijn tijdloos en passen daardoor in elk interieur. Naast de twee standaard-uitvoeringen in wortelnoot of mahonie hebben wij op verzoek nog vele tientallen andere lijstprofielen in het assortiment die geschikt zijn om de kaarten mee in te lijsten. Neem contact op voor meer info en eventuele meerprijs.

Zowel de kaarten als de inlijstingen worden in eigen beheer volledig met de hand vervaardigd. De maten van de inlijsting worden aangepast aan de maat van de kaart en kunnen dus onderling verschillen. Geen standaardwerk maar ambachtelijk handwerk.

Pas als de kaart is besteld wordt hij gedrukt en ingelijst. Daarom hanteren wij een levertijd van 10 werkdagen voor vervaardiging en verzending.

De ingelijste kaarten worden, deugdelijk verpak, door een gespecialiseerd koeriersbedrijf bij u op het aangegeven adres (geen postbus) afgeleverd. Persoonlijke zorg tot aan de voordeur.

Met deze ingelijste kaarten hebt u een uniek (relatie-)geschenk in handen dat op deze manier nergens anders te koop is.

Op deze website ziet u meer dan 1300 verschillende kaarten.

Oude schoolkaarten (wandkaarten)

Sinds kort hebben wij ook een collectie oude schoolkaarten in ons assortiment. Het betreft hier unieke originele wandkaarten, meest uit de jaren ’60 en ’70, waarvan slechts één exemplaar aanwezig is. De meesten zijn zo’n 2,50 mtr breed. U vindt ze in de aparte categorie “schoolkaarten” op deze website.

Refo 500 (Bekijk hier de site)

Op 31 oktober 1517 spijkerde Martin Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk van Wittenberg. Dit was het begin van De Reformatie, de splitsing tussen katholieken en protestanten.

Deze Reformatie bracht een enorme en definitieve verandering teweeg in kerkelijk en wereldlijk Europa. In 2017 is het 500 jaar geleden dat Luther zijn stellingen tegen de katholieke kerk publiceerde. Om dit te gedenken is de Stichting Refo 500 opgericht.

Refo500 is het internationale platform dat deskundigheid, kennis, ideeën, activiteiten en producten aanbiedt naar aanleiding van 500 jaar reformatie. Het platform gaat uit van de Nederlandse Stichting Refo500.

Op het platform werken allerlei partners met elkaar samen, om een programma aan te bieden aan een breed publiek en zo de relevantie van de reformaties te laten zien. In Refo500 participeren o.a. protestantse en katholieke organisaties, universiteiten, musea, hogescholen, steden, commerciële instellingen etc. Het platform staat open voor iedere organisatie die het doel van Refo500 onderschrijft.

www.oudelandkaarten.eu heeft op verzoek van Refo 500 kaarten en afbeeldingen opgespoord die te maken hebben met 500 jaar reformatie. Het betreft vooral oude kaarten van steden in Duitsland, Nederland en Zwitserland die een rol hebben gespeeld in de reformatie. Ook zijn litho’s met afbeeldingen van Martin Luther en zijn rechterhand Philipp Melanchton toegevoegd.

U vindt kaarten, plattegronden en afbeeldingen onder de categorie “Reformatie 1517” op deze website.